Stanković pred meč sa Makabijem: Naša prednost je revanš u kojem se neće čuti sudijski zvižduk

16.08.2022. | 21:40

Fudbaleri Crvene zvezde će u srijedu od 21 čas po našem vremenu odigrati prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife.

Trener Dejan Stanković o predstojećem duelu govorio je na konferenciji za medije:

– Imali smo vremena da prostudiramo jedni drugi. Ovo je utakmica velikog uloga, za oba tima. Veoma poštujemo ekipu Makabija, uradili su veliku stvar, pogotovo izbacivanjem favorizovanog Olimpijakosa. Mi smo bili stabilni, počeli smo iz trećeg kola, zaslugom kluba.  Spremno smo došli u Izrael, iako je ovdje samo prvo poluvrijeme, čeka nas i meč u Beogradu – rekao je Stanković, te dodao:

– Hrabrija i opreznija ekipa će proći dalje.

Upitan je strateg crveno-bijelih zbog čega srpski tim neće odraditi nijedan trening u Izraelu.

– Teren je uvijek isti, ne vjerujem da se nešto može promijeniti. Da imamo trening pred 35.000 navijača, to bi bilo nešto. Bolje nam je bilo da imamo dan za taktičke zamisli. Nije nam prvi put da to radimo.

Stanković je rekao tamošnjim medijima da zna sve o igračima Makabija.

– Znamo svakog igrača, pogotovo njih 13 koji su standardni. Skautirali smo ih sve, znamo sve o njima, njihove dobre strane, a pokušaćemo da nađemo loše. Imaju brzinu, iskustvo, ne može se slučajno ući u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Ali ovdje prolazi ekipa.

Ulogu favorita nije želio da dodjeli nijednom timu, piše Sportal.

– Kako da kažem, nema ovdje favorita. Detalji će odlučivati. Obe ekipe su dobre, imaju iskustvo, igrale su ovakve utakmice dosta. Ulog je veliki, mali detalji će odlučivati. Ko bude više želio, ko bude hrabriji. Ne vidim favorita. Oba stadiona su vruća, ovdje i u Beogradu. Prednost je što je revanš kod nas, biće 55.000 ljudi, neće se čuti zvižduk sudije. Ko bude koncentrisaniji, hrabriji, taj će proći.

Novinar iz Izraela je obavijestio Stankovića da je fudbaler Partizana Bibras Natho proglasio Makabi favoritom, pa ga je zanimalo šta srpski trener misli o tome.

– Ne mislim ništa.