Stanković otvoreno: Nema razloga da se ne zagrlim sa Stanojevićem

15.04.2022. | 13:40

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković pred 167. vječiti derbi, koji je zakazan za subotu od 18.00 na stadionu “Rajko Mitić”, rekao je da je njegova ekipa već pokazala da se ne boji da igra hrabro protiv Partizana.

„Mi smo u drugi dio sezone ušli sa minusom od pet bodova. Odradili smo fenomenalne pripreme i dali sebi zadatak da dobijemo sve utakmice do kraja. Do sada smo uradili veliki posao. Ako smo bili hrabri na minus pet na prošlom derbiju, kada smo mogli da izgubimo titulu, pokazali da možemo da imamo konce igre, zašto ne bismo vjerovali da na plus dva možemo da odigramo dobru utakmicu? Oslonićemo se na naše navijače, koji su naš 12. igrač, Ii naš kvalitet“, rekao je Stanković, pa potom nastavio:

„Nema kalkulacija, utakmica ti sama po sebi nametne zadatake, inerciju. Ko uđe jače u utakmicu, ko dobija duele… Ti detalji rade prevagu na terenu. Igraćemo na isti način kao prošli put, ofanzivno sa kalkulisanim rizikom. Ništa neće biti promjenjeno što se toga tiče, ali derbi je čudna utakmica. Mora da se vodi računa o svakom detalju“.

Navijači već računaju da ukoliko crveno-bijeli ostvare trijumf u derbiju će biti prvaci Srbije, prenosi Sportklub.

„Ne treba da žurimo. Pitanje je šta, kako…U ovom trenutku ne dajem prognoze, ali činjenica je da bi nam pobjeda donijela veliku prednost“.

Što se tiče načina igre, Stanković smatra da je svaka utakmica priča za sebe.

„Mi smo spremni za bilo koju opciju. Pokrili smo sve dijelove terena, oni su ozbiljna ekipa. Imaju dobru moć transformacije, krenu sa krilima, ali ta krila ulaze unutra i postaju špicevi. Mening je bio rame pomoći Rikardu u prošlom derbiju. Oni su jako ozbiljni, cijelo prvenstvo su bili prvi, ali mi smo se dosta pitali. Moramo da budemo kontrolisani. Oni poslije oduzete lopte kreću u rotacije, ne smijemo da im ostavimo 50 metara prostora iza naših leđa“.

Napeta atmosfera pred derbi se osjeća već danima u Srbiji.

„Ulog je veliki, bili smo stalno pod pritiskom. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. A tokom maratona imate krize. Sve poteškoće koje smo imali smo prevazišli. Došli smo do toga da se mi pitamo, na našem stadionu. Nećemo sigurno pasti na malim i tim nefudbalskim stvarima. Odrasli smo i vakcinisani ljudi. Znaju momci šta smeju, a šta ne smiju“.

Trener Zvezde je rekao da ima korektan odnos sa kolegom iz Partizana Aleksandrom Stanojevićem, kao i da nije nemoguće da se poput Pepa Gvardiole i Jirgena Klopa, zagrle i srdačno pozdrave na derbiju.

„Nadam se da ćemo i dalje demonstrirati takvo ponašanje. Nemam razloga da ne zagrlim Saleta, da poželimo sreće jedan drugome, da razmijenimo iskustva. Tako će biti sutra“.