Stanković o Borjanu: Zvezda je iznad svega – sve ostalo u prošloj godini

12.01.2022. | 15:56

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković stavio je tačku na spekulacije oko sukoba sa Milanom Borjanom.

Stanković i Borjan imali su burnu raspravu u finišu jeseni, poslije meča sa Radnikom u Superligi u svlačionici podno stadiona “Rajko Mitić”.

Borjan je čak najavio i odlazak iz kluba, ali su u međuvremenu izglađeni odnosi, što je potvrdio i Stanković.

“Da bih pisao lijepu budućnost, prošlost mora da se ostavi iza. Ja nemam nikakav problem. Zvezda je iznad svega, iznad svakog, pa i mene. Sve što je bilo i ostalo u prošloj godini, ja nemam problem. Ne vjerujem da ga ima i Borjan. Svako bi trebalo da misli na ciljeve kluba”, rekao je Stanković.

Stanković je za srijedu od 16 sati zakazao prozivku za drugi dio sezone, na kojoj neće biti baš Borjana zbog korona virusa. Pored njega iz istog razloga neće biti ni Aksela Bakajoka i mladog Vladimira Lučića.

U odnosu na prvi dio sezone neće biti Miloša Degeneka i Alekse Vukanović, dok je pojačanje Ohi Omoidžuanfo.

“Dva profesionalca, dva momka koja su ostavila trag u Zvezdi. Bilo je lijepo sarađivati sa njima, da ih zaobiđu povrede. Da pokažu u novim sredinama svoj kvalitet. Ohi je svjestan gdje je došao i zahtjeva koji se očekuju. Spreman je na svaki izazov, prava je sredina da se dokaže i pokaže”.

Stanković je izbjegao pitanje o pojačanjima, odnosno na pitanje koliko je blizu Kristijan Pičini.

“Nisam predao nikakav spisak želja upravi, dosta puta sam govorio da su transferi živa tema i radi se na tome. Pitanje je za direktore, radi se na nekim stvarima. Znaćemo u narendim danima”, dodao je Stanović.

Zvezda u proljećni dio sezone ulazi sa pet bodova zaostatka za vodećim Partizanom.

“Čeka nas jak i važan put u drugoj polusezoni. Svjesni smo u kakvoj smo situaciji, krenućemo dosta jako sa pripremama. Fokusirani i spremni za izazove”, završio je Stanković.