Stanković na debiju osvojio bod: Opstanak bi bio veći uspjeh od titule sa Zvezdom

09.10.2022. | 11:36

Poslije samo 48 sati koliko je prošlo od kako je Marko Đampaolo dobio otkaz u Sampdoriji, srpski trener Dejan Stanković uspio da je osvoji bod na debiju protiv Bolonje u Seriji A (1:1).

Ekipa Stankovića je gubila na poluvremenu, ali je Filip Đuričić uspio da donese bod svojoj ekipi u nastavku meča.

Bivši trener Crvene Zvezde iznio je utiske poslije utakmice.

”Rekao sam igračima na poluvremenu, u redu primili smo gol koji smo očekivali da ćemo primiti, sada moramo više da napadamo, da budemo odlučniji i požrtvovaniji. Drugo poluvreme je bilo dobro, igrači su dobro reagovali na promenu sistema igre i vidim svetlo na kraju tunela. Potrudiću se da se još više zbližim sa igračima, da sa njima dijelim sve. Ne umijem da budem miran pored aut linije, jer uvijek volim aktivno da učestvujem u igri sa igračima. Možemo dodatno da napredujemo na fizičkom planu, pred nama je duga nedelja i moramo da krenemo sa jakim treninzima”.

On je istakao da ga očekuje težak posao.

”Došao sam ovdje jer smatram da je Sampdorija bitan klub. Osjećam se privilegovano i srećno što imam priliku da radim u Seriji A. U fudbalu kao i u životu morate imati ciljeve. Ako je u Crvenoj Zvezdi to bila titula, opstanak sa ovim klubom bio bi još veći uspjeh”, zaključio je Stanković.

Stanković se osvrnuo i na zagrljaj prije meča sa bivšim saigračem iz Intera, a sada trenerom Bolonje Tijagom Motom.

”Tijago je bio moj saborac, zajedno smo prošli kroz hiljadu bitaka. Bili smo srećni zajedno u Interu i imam veliko poštovanje prema njemu. Želim mu sve najbolje”, rekao je Stanković za Skaj Sport Italija.