Stalno misli o Novaku Đokoviću! Alkaras se oglušio o veliko upozorenje legende

12.10.2023. | 08:27

Španski teniser Karlos Alkaras posrnuo je u Šangaju i ostao bez velikog broja bodova, a samo je potvrdio ono na šta ga je legendarni Džimi Konors upozorio prije samo nekoliko dana.

Previše se Alkaras opteretio jurnjavom za Novakom Đokovićem i to ga je skupo koštalo.

Alkaras je trenutno drugi igrač svijeta, poražen je već u osmini finala turnira u Šangaju (5:7, 6:2 i 6:4) od Grigora Dimitrova i osvojio je samo skromnih 90 bodova od mogućih 1000! To je podsjetilo mnoge na riječi Konorsa od prije samo nekoliko dana. Zapravo, podsjetilo je i na riječi samog Karlosa, koji je nespretno i iskreno rekao da stalno misli o Đokoviću.

– Alkaras je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumijem to iako je Alkaras pobijedio Novaka i bio mu je donekle ‘trn u oku‘. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumijem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobijediš tog tipa, pobijedićeš i druge. Ali, to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije kao što je vidio protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva – rekao je Konors, navodi Sportal.

Ove riječi čule su se poslije poraza od Janika Sinera u polufinalu Pekinga, a Siner je potom u finalu osvojio titulu protiv Danila Medvedeva.

Kao da to nije bio dovoljan znak za buđenje Alkarasa, vjerovatno će ga sve to koštati mjesta na ATP listi na kraju godine. Alkaras ima 8.445 bodova, 500 manje u odnosu na Đokovića (8.945) u trci za Torino, gdje se igra završni Masters sezone.