Šta se dešava? Evo kako kladionice predviđaju utakmicu BiH – Ukrajina

26.01.2024. | 11:17

Do polufinala baraža između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Ukrajine ostalo je manje od dva mjeseca, a kladionice su već u svoje ponude ubacili ovaj susret.

Kladionice prednost daju Ukrajincima koji su imali bolje rezultate u posljednjem periodu, ali i gledajući roster imaju veće zvijezde u ekipi.

BiH je u 2023. godini odigrala deset utakmica. Naši reprezentativci su ostvarili tri pobjede, te su sedam puta poraženi.

Ukrajina ima učinak u 2023. godini od četiri pobjede, dva poraza i dva remija. Objektivno, Ukrajinci su igrali i protiv težih protivnika kao što su Engleska i Italija po dva puta.

Po posljednjem rosteru, vrijednost reprezentacije BiH na Transfermarktu je 91.45 miliona evra, dok su Ukrajinci procijenjeni na 327 miliona eura, prenosi Reprezentacija.

Jedna od prednosti naše reprezentacije je domaći teren. Meč će se igrati u Zenici, sasvim sigurno pred punim tribinama i velikom podrškom u borbi za EURO.

Utakmica se igra 21. marta u 20:45 sati. U slučaju pobjede, BiH će igrati u finalu baraža protiv boljeg iz duela Island – Izrael. Finalni susret bi se igrao na Grbavici.