Srpski tim za kvalifikacije za Olimpijske igre: “Orlovi” bez Milutinova, Lazića i Marinkovića

27.06.2021. | 16:03

Selektor Srbije Igor Kokoškov neće moći da računa na Branka Lazića i Nikolu Milutinova za predstojeće olimpijske kvalifikacije, dok je Vanja Marinković u ovom trenutku višak. Sada se čeka još samo jedno ime koje će biti precrtano sa spiska igrača za predstojeće olimpijske kvalifikacije.

Kako je potvrdio selektor Kokoškov na konferenciji za novinare, kapiten Crvene zvezde se iz reprezentativnog “balona” povukao samo nekoliko sati prije zakazanog termina za video sastanak. Centar moskovskog CSKA ostao je uz reprezentaciju, ali radiće u narednom periodu po individualnom programu i on se ne nalazi u izolaciji s ostatkom ekipe, dok košarkaš Valensije nije uspio da prođe posljednji filter pred start kvalifikacija.

“Nikola Milutinov nije u balonu, on radi u svom programu, uz reprezentaciju je, ali nije u balonu. Nažalost, imam lošu vijest za javnost – Branko Lazić je danas, prije nekoliko sati se to desilo, morao da odustane. Zbog zdravstvenog stanja ne može da nastavi rad sa nama. Znamo sve o Laziću kao igraču i čovjeku”, poručio je Kokoškov i dodao:

“Imamo 13 igrača, imamo večerašnji trening, poslije sastanaka i treninga odredićemo ko će još otpasti. Ali i taj 13. igrač biće uz tim, ostaće sa nama i biće u kombinaciji za dalji rad”.

To znači da će stručni štab na raspolaganju imati sljedeće igrače: kapiten Miloš Teodosić, Filip Petrušev, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Dragan Milosavljević, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dejan Davidovac, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Danilo Anđušić, Dalibor Ilić i Boban Marjanović.

Podsjetimo, Aleksa Avramović je posljednjih dana “osjećao” povredu zbog koje je morao da propusti posljednji kontrolni meč protiv Meksika. Dobra vijest za Srbiju je povratak Vasilija Micića. Zvanično najkorisniji igrač Evrolige, član idealne petorke i šampion Evrope vraća se u nacionalnu selekciju i biće na raspolaganju Igoru Kokoškovu za predstojeće utakmice grupne faze protiv Dominikanske Republike i Filipina. S tim što u kvalifikacije ulazi bez odigrane utakmice, u dogovoru sa stručnim štabom.

“Osjećam se dobro, htio sam da igram protiv Meksika, ali bilo je pametnije što sam preskočio, kako bih se dodatno uveo u rad. Osjećam se bolje. Nemamo mnogo vremena za uigravanje, ali vjerujem da ćemo da napravimo dobar posao”, izjavio je Micić i nastavio:

“Zasad sve ide kako treba, sa jako dobrom energijom smo pristupili svemu. Nemamo nikakve poteškoće, u hodu rješavamo sve izazove. Želja je da što zdraviji da uđemo u kvalifikacije. Nemamo mnogo vremena za pripremu ovog turnira, tako da nećemo vjerovatno biti sinhronizovani kako bismo vjerovatno bili da imamo više vremena za rad. Lično mi je drago što se ovako veliki broj igrača pojavio, što se osjeća lijepa, homogena atmosfera”.

Srbija prvu utakmicu u kvalifikacijama za Tokio igra u utorak od 20.15 protiv Dominikanske Republike. Dan kasnije Orlovi igraju protiv Filipina, a za dane vikenda planirano je da se odigraju polufinala i finale.