Srpski teniseri iz Melburna: Niko od naših nije bio u tom hotelu

04.02.2021. | 10:30

Dušan Lajović i Nikola Ćaćić, teniski reprezentativci Srbije, javili su se novinarima sportske redakcije Sputnjik nakon drame koja je izbila zbog jednog pozitivnog testa u hotelu u kom su odsjeli brojni teniseri.

Radnik hotela „Hajat“ dobio je pozitivan test na virus korona i zbog toga se upalio alarm u teniskoj zajednici jer je više od 500 ljudi, među kojima su teniseri, sudije, članovi stručnog štaba, moralo u izolaciju.

Kompletan program u četvrtak je otkazan, te ni Srbija nije odigrala ključan meč protiv Njemačke za plasman u polufinale ATP kupa.

Na našu veliku sreću, nijedan od srpskih tenisera nije bio u hotelu „Hajat“, te ne moraju da strepe oko testa na virus korona.

„Čekaju se rezultati sa testiranja igrača koji su bili u hotelu Hajat. Ako niko nije pozitivan sutra se sve normalno nastavlja“, rekao je kratko Ćaćić za Sputnik.

„Niko od naših nije bio u Hajatu“, dodao je Lajović i ponovio da čekaju da stignu rezultati testiranih kako bi se nastavio program.

U noći između srijede i četvrtka po centralnoevropskom vremenu oglasio se i prvi čovjek Australijan opena Krejg Tajli koji je rekao da će se program nastaviti u petak i da neće biti pomjeranja prvog Grend slema u sezoni.

Pomjeren je žrijeb, koji će umjesto četvrtka na programu biti u petak, a postoji šansa da organizatori pripremnih turnira pred Otvoreno prvenstvo Australije promijene sistem takmičenja, odnosno da se ne igra do šest osvojenih gemova, već do četiri.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara, a narednih dana očekuje nas završnica ATP kupa gdje Srbija brani titulu.

U petak igramo protiv Njemačke i ako pobijedimo dan kasnije očekuju nas duel sa Rusijom u polufinalu, odnosno potencijalno finale u noći između subote i nedjelje.