Srpski teniser uspješan na startu turnira: Đere prošao u drugo kolo Majamija

25.03.2021. | 07:33

Češki teniser Jirži Veseli je pružio žestok otpor Laslu Đereu, ali nije uspio da ga omete na putu ka drugom kolu Mastersa u Majamiju, pa je srpski teniser slavio rezultatom – 6:3, 5:7, 6:1.

Laslo Đere je samom sebi otežao meč, ali ga je na kraju dobio. Potrošio je malo više snage i energije, ali mu je na kraju Jirži Veseli morao čestitati.

Đere je zabilježio čak 13 asova, odličnu realizaciju i prvog i drugog servisa, a trenutak njegove slabosti u finišu drugog seta odveo je meč u treći set.

U prvom setu Đere je izgubio svega tri poena na svoj servis i dva puta oduzeo brejk rivalu za laganih 6:3.

Veseli podiže nivo svoje igre u drugom setu, pa su obojica bili vrlo sigurni na svoj servis. Jedini loš gem Đerea, kada je dozvolio da mu Veseli oduzme servis, vodio je potom do 1:1 u setovima.

To kao da je naljutilo Đerea, pa je u trećem setu prosto počistio sa terena češkog tenisera sa 6:1, napravivši još dva brejka za pobjedu i prolaz u drugo kolo poslije 105 minuta igre.

Naredni protivnik mu je Aleksander Bublik iz Kazahstana, protiv koga dosad nije igrao.

Danas će na teren Miomir Kecmanović, koji za rivala u prvom kolu ima Liama Broudija iz Velike Britanije i taj meč neće početi prije 19.00 časova.

Na Mastersu u Majamiju nastupa i Dušan Lajović, koji je postavljen za 16. nosioca

Oznake: Laslo Đere, Tenis