Srpski superstar u top deset: Nikola Jokić među najboljim NBA igračima

Američka sportska mreža ESPN stavila je Nikolu Jokića na deseto mjesto najboljih NBA igrača za sezonu 2020/2021.

Srpski centar je na ESPN-ovoj listi za prethodnu sezonu zauzimao sedmu poziciju.

ESPN ističe da je brzo zaboravljen Jokićev trom početak prethodne sezone s obzirom na to da je predvodio Denver Nagetse do prvog finala konferencije od 2009. godine.

“Jokić je usput pokazao kako može da pomogne timu na nekoliko načina – protiv Jute Džez, tražili su da bude poenter, bilježio je prosječno 26,3 poena. To je palo na 24,4 protiv Klipersa, ali je Jokić dominirao u skoku (13,4) i prosječno bilježio 6,6 asistencija. Iako je bio limitiran problemima s faulovima protiv kasnijih šampiona Lejkersa, prosječno je pogađao 58 odsto šuteva za dva poena”, piše u analizi ESPN.

Ispred Jokića su na ESPN-ovoj listi samo Džejms Harden, Stefen Kari, Demijen Lilard, Kevin Durent, Kavaj Lenard, Luka Dončić, Janis Adetokumbo, Entoni Dejvis i kao broj 1 Lebron Džejms.

Međutim, ESPN-ova lista je naišla na žestoku kritiku košarkaške javnosti, pa pojedinih igrača zbog određenih rangiranja.

Osim što su stavili Dončića pored dokazanih superstarova poput Lenarda, Durenta, Karija i Hardena, posebno im zamjeraju što je Zajon Vilijamson ispred Pola Džordža, Karl-Entonija Taunsa, Kajrija Irvinga i Rasela Vestbruka (tek 36), te Lonzo Bol i Montrezl Herel ispred Džona Vola i Demara Derozana.

I sam Derozan je na Tviteru poslao ESPN-u slikovitu poruku šta misli o njihovoj listi.

Nova NBA sezona počinje 22. decembra, ali prve utakmice vidjećemo već od noći između petka i subote kada počinje predsezona, piše B92.net.

Ostavite komentar: