Srpski klubovi saznali rivale u evro takmičenjima: Različito raspoloženje Zvezde i Partizana

19.07.2021. | 15:47

Svi srpski klubovi su saznali potencijalne rivale u narednim rundama evropskih takmičenja. Neki nisu imali sreće, dok drugi nisu.

Šampion Srbije Crvena zvezda sastaje se sa Kairatom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a potencijalni rival(i) u trećem kolu su moldavski Šerif ili jermenski Alaškert. Ukoliko Zvezda bude bila uspješna protiv Kairata, u trećem kolu kvalifikacija igraće protiv boljeg iz dvomeča Alaškert – Šerif, a ukoliko izgubi u trečoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv poraženog iz ovog dvomeča Dakle, LŠ i LE žrijeb su se poklopili za crveno-bijele, a rivali su čini se po mjeri.

Fudbaleri Partizana saznali su potencijalne rivale u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Crno-bijeli će, ukoliko eliminišu slovačku Dunajsku Stredu, igrati protiv boljeg iz dvomeča Soči (Rus) – Kešla (Aze). Čini se da crno-bijeli nisu imali sreće na žrijebu.

Prvi meč biće na programu 5. avgusta u Rusiji ili Azerbejdžanu, dok je revanš zakazan za 12. avgust, u Beogradu.

Fudbaleri Čukaričkog u potencijalnom trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igraće protiv boljeg iz dvomeča Hamarbi – Maribor. Čukarički će prvo u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv Sumgaite.

Što se tiče Vojvodine, u potencijalnom trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igraće protiv austrijskog LASK-a. Vojvodina će prije toga morati da prođe litvanski Panavezis.