Srpski fudbaler se zahvalio: Oglasio se Pankov nakon puštanja iz pritvora

07.10.2023. | 16:24

Srpski fudbaler Radovan Pankov zahvalio se danas, poslije puštanja iz pritvora, svom klubu, Legiji iz Varšave i premijeru Poljske, poručivši da sa klubom za koji igra dijeli iste vrijednosti – čast, dostojanstvo, ponos i porodicu.

“Želim da se zahvalim svim ‘legionarima’, ljudima iz kluba i našem hrabrom i ponosnom vlasniku i predsedniku Darijušu Mioduskom. Sad sam još srećniji što sam izabrao ovaj klub, jer promoviše iste vrednosti koje ja propagiram: čast, dostojanstvo, ponos i porodicu. Želim da se posebno zahvalim premijeru Republike Poljske Mateušu Moravjeckom, koji je stao iza nas i pokazao da je hrabar, častan i drag čovek, kao i svi Poljaci koji uspešno sebe predstavljaju širom sveta”, istakao je Pankov u saopštenju kluba.

Na kraju je poručio da mu je Varšava od sad “druga kuća”.

“Sve do juče imao sam jednu kuću, onu u Srbiji, ali od sad smatram Varšavu i Poljsku mojim drugim domom. Moja porodica i ja ovo nikada nećemo zaboraviti”, poručio je Pankov u zvaničnom saopštenju koje je njegov klub Legija proslijedio medijima.

Pankov i Žozue su proveli noć između četvrtka i petka u pritvoru u Alkmaru poslije incidenata koji se desio sa obezbjeđenjem stadiona na kom je igran meč AZ – Legija u drugom kolu Lige konferencija.

Fudbaleri Legiji su odvedeni u pritvor pod optužbom da su nanijeli teške tjelesne povrede članovima obezbjeđenja.