Srpski as počeo 311. sedmicu vladavine! Đoković: Ne poznajem granice

08.03.2021. | 15:52

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas je postao rekorder po broju sedmica na prvom mjestu ATP liste, pošto je počeo 311. sedmicu vladavine.

Na taj način ostvario je jedan od dva zacrtana cilja. Drugi je obaranje rekorda po broju osvojenih Gren slemova. Novak u ovom trenutku ima 18 najvažnijih titula, dvije manje od Rodžera Federera (Roger) i Rafaela Nadala.

“Ne znam šta je realno, šta je granica, ja ne poznajem granice i zato smatram da sam uspio da dostignem te najviše vrhove, dostignuća u teniskoj historiji. Izuzetno sam motiviran da nastavim dalje, gdje će me to odvesti i kakve ću uspjehe nizati ubuduće, ne znam, ne mogu da predvidim budućnost, ali mogu da stvorim najbolje moguće uslove da budućnost bude uspješna i na tome radim. Vjerujem da imam sve konce u svojim rukama. Naravno sa najužim timom ljudi oko sebe, to je izuzetno bitan faktor, ta podrška razumijevanje, mojih roditelja, familije, braće, moje supruge, svih najbližih u mom životu”, rekao je Đoković u razgovoru za Tanjug.