Srpska prijestonica dočekuje najbolje košarkaše: Fajnal-for Evrolige u Beogradu

18.01.2022. | 19:23

Velika košarkaška vijest stiže ovog utorka uveče! Prijestonica Srbije biće ovog maja domaćin najvećim evropskim ekipama na Fajnal foru Evrolige, prenosi Mozzart Sport.

Vijest još nije zvanično potvrđena, ali su izgledi da će se Beograd naći kao domaćin sa svojom „Štark arenom“ umjesto Berlina značajno „podgrijani“ zbog situacije sa koronavirusom u Njemačkoj i brojnih restrikcija koje su na snazi.

Posljednji put, Beograd je bio domaćin završnog turnira 2018. godine, kada je trijumfovao španski Real savladavši Fenerbahče u velikom finalu. Apsolutno svi su tada bili zadovoljni organizacijom, što je bila pozivnica da se Fajnal for ponovo održi u glavnom gradu Srbije.

Konkretni koraci su već učinjeni i rukovodstvo lige je blizu odluke da takmičenje preseli iz Berlina u Beograd, što je nedavno najavio i zamjenik gradonačelnika glavnog grada, Goran Vesić. Prema daljim saznanjima Mozzart Sporta, on je prošle nedjelje pregovarao sa Evroligom i ponudio da već 2021. godine najbolji košarkaši pređu u Srbiju, prije svega zato što u Njemačkoj ne bi bilo publike.

U Beogradu će situacija biti utoliko drugačija i svi koji budu imali potvrdu o vakcinaciji moći će da gledaju košarku u „Štark Areni“. Ostale su da se dogovore još samo sitnice i da se sve ozvaniči. Oko 90 odsto ugovora Beograda i Evrolige je već usaglašeno.

Da je sve više nego „namirisano“ govori i podatak da će Đordi Bartomeu uskoro biti gost gradskih vlasti Beograda.