“Srčani udar” posvetio pjesmu Đokoviću: Srpski as inspiracija i muzičarima VIDEO

17.06.2021. | 11:11

Teniski as Novak Đoković inspiracija je ljudima širom svijeta, ali i uzor sportistima na svim kontinentima ponašanjem na sportskim terenima i izvan njih.

On je inspiracija i muzičarima, tako da je bend “Srčani udar” nakon njegovog posljednjeg uspjeha na Roland Garrosu snimio pjesmu “Trofej od papira” koju je posvetio velikom teniseru.
“Novak Đoković je jedinstven. Sportista i čovjek koji se rađa jednom u hiljadu godina. Nadam se da ću imati priliku da ga lično upoznam”, kaže Dejan Đurković lider “Srčanog udara”, koji je uradio muziku, tekst i aranžman za pjesmu “Trofej od papira”.
Pojasnio je i kako je nastala pjesma, na kojoj mu je velika podrška bila supruga Tatjana Đurković.

“Supruga mi je pomagala oko informacija za tekst, jer je ona Noletov veliki fan pa mi je davala važne podatke od kojih je nastala pjesma. Upravo smo završili snimanje vokala sa Bobanom Vitasom na dan pobjede na Roland Garrosu i odlučili smo da je objavimo u formatu demo snimka sa montažom slika dok ne bude gotov spot. Jako mi je dirljiva priča Noleta kao dječaka koji je zamišljao da je najbolji na svijetu i pravio trofeje od papira, pa je to bila i osnova teksta”, govori Đurković.
Uz lidera Dejana Đurkovića Engleza “Srčani udar” čine: Boban Vitas (vokal i gitara), Ištvan Pišta (bas gitara), Ademir Vaske Brčanović (bubnjevi) i Dragan Rusić Profesor (klavijature), pišu Nezavisne.