Srbinu žestoko uzdrman tron: Medvedevu fali jedna pobjeda da svrgne Đokovića

29.03.2022. | 21:43

Drugi teniser svijeta Danil Medvedev uskoro bi ponovo mogao da postane prvi na ATP listi, jer se sada nalazi na samo 10 bodova minusa od Novaka Đokovića koji drži vrh. Rus je to postigao pobjedom nad Džensonom Bruksbijem 7:5, 6:1 i prolaskom u četvrtfinale Mastersa u Majamiju.

Mogao bi Danil da iskoristi činjenicu da Novak nije mogao da učestvuje na američkoj turneji, te da vrati primat u svjetskom tenisu.

To bi moglo da se desi već u narednoj rundi turnira na Floridi gdje će za navedeni vrh morati da pobijedi boljeg iz susreta Huberta Hurkača i Lojda Herisa.

Protiv Bruksbija nije sve išlo kao po loju. Šta više, Amerikanac je imao veliku prednost u prvom setu, imao dvije lopte za dupli brejk, ali od tog momenta se mijenja klima na glavnom terenu Majamija.

Spriječio je Medvedev protivnika da ode na 4:1, a onda oduzeo protivniku servis za 5:5. Pao mladi Amerikanac nakon toga i prepustio prvi set Rusu.

Činilo se da Bruksbi razmišlja samo o propuštenim prilikama, što ga je dovelo u situaciju da u drugom setu stoji na terenu samo kao pilon. Medvedev je sa dva brejka i jednim izgubljenim germom ode u narednu fazu takmičenja.