Srbina navijači najviše vole: Mitrović fudbaler godine u Fulamu

21.12.2020. | 19:25

Aleksandar Mitrović u fudbalskoj ličnoj karti ima dva engleska kluba – bivši Njukasl i sadašnji Fulam. I kakvu god formu da je demostrirao najvijači oba tima su ga obožavali i pjevali mu onu, sada već čuvenu “Mitro’s on fire”. Možda trenutno ne žari i ne pali Premijer ligom, ali su ga navijači ekipe sa Krejven Kotidža izglasali za Fulamovog fudbalera godine.

Ne, nisu zaboravili 26 pogodaka i dvije asistencije iz prethodne sezone u Čempionšipu kroz koji su se Kotidžersi putem plej-ofa domogli elitnog ranga. Očekivali su od srpskog internacionalca da ih golovima vodi kroz Premijer ligu i djelovalo im je da bi takav scenario mogao da se obistini kada je u drugom kolu, u prvom startu u sezoni dao dva gola Lidsu sa kapitenskom trakom oko ruke.

Međutim, od tada nisu vidjeli Mitrov pogodak. Bljesnuo je protiv Vest Brovič Albiona u sedmom kolu i sa dvije asistencije pogodao timu da zabilježi prvi trijumf i od tada je u narednih sedam utakmica odigrao svega 215. minuta bez učinka u dvije najbitnije statističke kolone.

Mitorviću su u izboru za fudbalera godine londonskog kluba konkurencija bili ostali heroji promocije u Premijer ligu, Marek Rodak, Mihael Hektor i Džo Brajan koji je sa dva gola bio Fulamov junak u finalu Čempionšip plej-ofa. Međutim, pomenuta trojica ove sezone nemaju tako ozbiljnu ulogu u ekipi, pa navijačima nije bilo toliko teško da pokažu u čije fudbalske sposobnosti najviše vjeruju i od koga očekuju da ih golovima udalji od zone ispadanja.

Navijači ostalih premijerligaša su takođe dali su sud o tome ko je njihov najbolji igrač. Evo rezultata po klubovima: Mohamed Salah (Liverpul), Rijad Marez (Mančester Siti), Bruno Fernandeš (Mančester Junajted), Džek Griliš (Aston Vila), Hjong Min Son (Totenhem), Džejmi Vardi (Lester), Mejson Maunt (Čelsi), Dani Ings (Sautempton), Bukajo Saka (Arsenal), Tarik Lampti (Brajton), Nik Poup (Barnli), Vilfred Zaha (Kristal Palas), Dominik Kalver-Luin (Everton), Kelvin Filips (Lids), Alan Sen Maksiman (Njukasl), Džon Igan (Šefild), Mateus Pereira (Vest Brovimč Albion), Dekla Rajs (Vest Hem), Raul Himenez (Vulverhempton), prenosi Mozzartsport.