Srbin “ruši sve granice”: Jokić u istorijskoj noći Denvera postao najbolji ikada FOTO

23.05.2023. | 06:57

Košarkaši Denvera pobjedom protiv LA Lejkersa (113:111) postali su šampioni Zapadne konferencije i osigurali prvi nastup u velikom NBA finalu, a sve zahvaljujući jednom čovjeku.

Nikola Jokić noćas je odveo svoj tim tamo gdje nikada ranije nije bio, a na tom putu oborio je i rekord po broju tripl-dablova za koji se mislilo da nikada neće biti prestignut.

Srpski as je obilježio i četvrti meč postigavši 30 poena, uz 14 skokova i 13 asistencija uz seriju preteških poena iz nemogućih pozicija. Upisao je čak osmi tripl-dabl u ovom doigravanju i ostvario nešto što je potpuno nerealno, posebno ako znamo koliko je kao klinac pomalo neozbiljno shvatao ovu igru.

Ipak, “mali debeljuca” iz Sombora sazreo je i uspio da sav talenat pretoči u kvalitet, te sruši ostvarenje legendarnog Vilta Čembrlena koji je ostao na sedam tripl-dablova u sezoni 1966/67. Na taj način, izbio je na prvo mjesto ove liste i veliko je pitanje hoće li iko ikada ovo ponoviti.

Iza Jokića i Čembrlena je Medžik Džonson sa šest tripl-dablova iz 1982. godine, dok je Drejmond Grin prije četiri godine ostvario isto toliko.

Lejkersi su u četvrtom meču imali 15 poena viška na poluvremenu, ali Nagetsi nisu odustali. Za to je, po običaju, zaslužan Jokić koji je maestralnom trećom četvrtinom vratio svoj tim u igru, a na kraju postigao i odlučujuće poene.

Poslije maksimalnih 4-0 Denver će imati vremena i za odmor dok čeka boljeg iz duela Majami – Boston (3:0), pošto je prva utakmica velikog finala zakazana za 1. jun, piše Srpskainfo.

Oznake: Denver, Jokić