Srbin pokazao klasu: Odlični Jokić vodio Denver do izjednačenja u seriji protiv Klipersa VIDEO

06.09.2020. | 08:06

Denver Nagitsi slavili su u drugoj utakmici serije polufinala zapadne konferencije protiv Los Anđeles Klipersa 110:101 i izjednačili rezultat na 1:1.

Za čitavu utakmicu presudna je bila prva četvrtina. Nagetsi su bili veoma raspucani, posebno Nikola Jokić koji je u tih 12 minuta postigao 15 poena, uz tri trojke, a sam Denver čak 44 poena! Pride, primili su samo 25 i Klipersi nisu mogli u potpunosti da se vrate.

U drugoj četvrtini bilo je i 23 poena razlike, a na veliki odmor otišlo se sa +16 u korist Denvera. Tek u četvrtoj četvrtini, zahvaljujući Polu Džordžu, Klipersi uspijevaju da se spuste na jednocifren minus. Trojkom Džordža došli su na samo pet poena zaostatka (91:86), ali dalje nisu mogli. Previše je Denver bio dobar da bi ispustio ovu utakmicu i poravnanje u seriji.

Jokić je ponovo bio sjajan i predvodio ekipu iz Kolorada sa 26 poena 18 skokova i četiri asistencije uz šut iz igre 10/17. Džamal Marej postigao je poen više uz šest asistencija, a Heris i Milsap po 13 poena. Na drugoj strani Pol Džordž je bio najefikasniji sa 22 poena uz osam skokova, dok je Ivica Zubac postigao 15 poena uz šut iz igre 6/8 i devet skokova. Kavaji Lenard je meč završio sa 13 poena, 10 skokova i osam asistencija.

Treća utakmica na programu je u noći ponedjeljka na utorak, prenosi Sport klub.