Srbin opet postigao gol: Mitrović započeo veliki preokret Fulama protiv Lidsa VIDEO

23.10.2022. | 17:12

Na 11. utakmici u sezoni, Aleksandar Mitrović je postigao svoj deveti gol i približio se svin najboljem učinku u Premijer ligi!

Fudbaleri Fulama pobijedili su Lids rezultatom 3:2 nakon preokreta koji je kreirao srpski fudbaler.

U sezoni 2018/19 popularni Mitrogol je na 37 premijerligaških utakmica postigao 11 pogodaka, a na utakmici protiv Lidsa stigao je do devetog ovosezonskog.

Srpski napadač je u 27. minutu poslije kornera koji je izveo Pereira izjednačio rezultat na 1:1, pošto je prethodno Rodrigo donio prednost Lidsu.

Mitrović se tako pobrinuo i da ostane pri samom vrhu liste strijelaca u najjačoj ligi na svijetu, a u isto vrijeme je stigao do tri puta boljeg učinka u odnosu na njegovu prošlu sezonu u Premijer ligi. Srbin je u sezoni 2020/21 postigao samo tri prvenstvena gola za Fulam.

Neposredno nakon pogotka, odnosno u završnici prvog poluvremena, Mitrović je zabrinuo navijače Fulama, ali i reprezentacije Srbije, pošto su zbog njega ljekari ulazili na teren.

Nakon jednog duela, centarfor je završio na travi sa bolnom grimasom, a nakon kraće pauze, ipak je nastavio utakmicu.

Na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 1:1, a prednost ekipi iz Londona je doneo Bobi Rid u 74. minutu. Još jednom je ulogu asistenta imao Andreas Pereira.

Srpski napadač je odradio dobar posao kod trećeg gola svoje ekipe. Učestvovao je u akciji i uposlio je Rida koji je upisao asistenciju Vilijanu, a konačan rezultat je postavio Samervil u 91. minutu.

Poslije 12 utakmica, Fulam ima 18 bodova, trenutno je na visokoj sedmoj poziciji i u narednom kolu će igrati protiv Evertona.

Podsjetimo, prethodno je Mitrović bio strijelac na dva uzastopna meča protiv Bornmuta i Aston Vile, a ove sezone nisu mogli da ga zaustave Liverpul, Brentford, Arsenal, Brajton i Totenhem.

Uz to, centarfor je bio odličan i na utakmicama reprezentacije i u Ligi nacija je postigao tri gola protiv Švedske i jedan protiv Norveške.