Srbin izbacio još jedno jako ime: Lajović u četvrtfinalu u Barseloni

18.04.2024. | 17:21

Bajka Dušana Lajovića u Barseloni traje! Srpski teniser pobijedio je Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 2-1, po setovima 7:6, 3:6, 6:1 i plasirao se u četvrtfinale turnira koji maksimalno može donijeti 500 bodova!

Duel je trajao duže od dva i po sata na kraju je imao srećan kraj i trenutno 59. teniser planete koji je u pravo vrijeme ušao u formu!

Tokom prva dva seta duel je više ličio kao na susret u konkruenciji dama, pošto su brejk šanse pljuštale na sve strane. Tako smo u prvom setu imali čak šest oduzetih servisa, a Lajović je dva puta ispuštao vođstvo iz svojih ruku.

U tajbrejku su stvari došle na svoje, ali tek nakon što Španac nije iskoristio četiri set lopte, pa je Duci svojom trećom sa 12:10 došao do prednosti.

Tokom drugog seta Fokina je bio fokusiraniji, pa mu ni ispušten brejk prednosti nije smetao da u osmom gemu opet dođe do kapitalne prednosti i izjednačenja, međutim Srbin se tada probudio.

Pogađao je Lajović sve, u drugom i šestom gemu oduzimao servis rivalu, a ključan je bio i peti gem tokom kog je odbranio četiri brejk lopte za protivnika.

Aleks De Minor ili Artur Fils biće mu rivali u borbi za najbolja četiri tenisera u Barseloni, piše Telegraf.