Srbin interesantan Lejkersima: Hoće li Bogdanović otići kod Džejmsa?

04.02.2023. | 12:29

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nalazi se na listi kao moguće pojačanje Los Anđeles Lejkersa.

Lejkersima su potrebne pobjede i potreban im je šut da bi sa trenutnih 25-28 otišao “u plus” i probao da se domogne bar mjesta za plej-in.

Interesuje ih i Kajri Irving, a prošle godine su bili među favoritima uz Bruklin Netse da dovedu nezadovoljnog plejmejkera, koji je naprasno tražio trejd.

Irving zarađuje 36,5 miliona dolara po sezoni, nije uspio da se dogovori o produžetku saradnje sa Bruklinom i hoće da ide kao slobodan igrač na ljeto, ako ga klub ne trejduje sada.

Njegov boravak u Bruklinu su obilježile kontroverze, jer je propustio dobar dio prošle sezone jer je odbijao da se vakciniše protiv korona virusa, a onda je suspendovan na osam utakmica, jer je okačio link ka filmu sa antisemitskim sadržajem.

Bogdan u čitavu priču ulazi kao potencijalno rješenje, tim prije što se pisalo da je Bojan Bogdanović na radaru Lejkersa, a Bogdan je u petak na subotu odigrao dobar meč sa osam poena i po šest skokova i asistencija uz jednu blokadu.

Međutim, u zavisnosti od puta za koji se Lejkersi opredjele, imaju kao opcije i Gerija Trent Džuniora i Terija Rozira, a poznato je da bi u slučaju trejda za Irvinga iz Lejkersa sigurno otišao Rasel Vestbruk.