Srbin “grabi” ka prvom mjestu! Evo kako Đoković može da “skine” Alkarasa sa vrha

25.05.2023. | 19:56

Titula na Rolan Garosu Novaku Đokoviću garantovala bi povratak na mjesto broj jedan.

Srpski teniser je na čelu ATP karavana proveo 387 sedmica, da bi ovog ponedjeljka na to mjesto došao Karlos Alkaras.

Njih dvojica mogla bi da se sastanu u polufinalu pariskog Grend slema, a trofej bi obojici garantovao No. 1 i poslije turnira. Đoković bi na vrh mogao da dođe i pod uslovom da uđe u finale, a da Alkaras ispadne prije četvrtfinala, a Danil Medvedev prije finala.

Što se tiče Alkarasa, on će ostati broj jedan pod uslovom da osvoji titulu. Takođe, poziciju bi mogao da zadrži i ako uđe u finale i u njemu ne izgubi od Medvedeva.

Alkarasu prvo mjesto garantuje i polufinale, pod uslovom da Medvedev ne stigne do meča za trofej, a Đoković ne osvoji titulu. Bilo bi mu dovoljno i četvrtfinale, ali u tom slučaju bi Medvedev morao da ispadne prije polufinala, a Đoković ne bi smio da osvoji titulu.

Postoji više kalkulacija i kako Medvedev može do prvog mjesta, a najsigurnija mu je – titula. Finale bi mu bilo dovoljno, pod uslovom da mu tamo protivnik ne bude Đoković ili Alkaras.

Biće mu dovoljno i polufinale, ali Alkaras mora da ispadne prije polufinala, a Đoković ne osvoji turnir. Medvedev i sa četvrtfinalem može da dođe do prvog mjesta, međutim, Alkaras bi morao da izgubi u prva dva kola, a Đoković prije finala.

Stefanos Cicipas će biti broj jedan prvi put u karijeri ako osvoji titulu i ako Alkaras ispadne prije osmine finala, a Medvedev prije polufinala.

Rolan Garos kreće 28. maja, prenosi B92.