Srbin definitivno kod Murinja: Svilar na ljeto prelazi u Romu

27.03.2022. | 18:35

Potencijalni reprezentativac Srbije Mile Svilar od sljedeće sezone i definitivno će nositi dres Rome.

Talentovani golman Benfike prošao je ljekarske preglede i sa Rimljanima potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, prenosi novinar Fabricio Romano.
Na angažovanju 22-godišnjeg čuvara mreže insistirao je trener kluba iz prijestonice Italije Žoze Murinjo i na obostrano zadovoljstvo posao je završen. Slivar u junu u Rim stiže kao slobodan igrač.
Srbin rođen u Belgiji već nekoliko godina važi za jednog od najtalentovanijih golmana Evrope, ali u Benfiki nema za njega mjesta. Igrao je tek 23 meča za prvi tim od 2017. godine, a ove sezone bio je u B timu koji igra drugi rang portugalskog fudbala.

Mile Svilar je sin Ratka Svilara, nekadašnjeg golmana Crvenke i Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije koji je od 1980. godine bio u Antverpenu. Tamo je Mile i rođen, pa je igrao za mladu reprezentaciju Belgije. Ipak od septembra 2021. godine Svilar je srpski repezentativac.
U Romi će imati konkurenciju u Ruiju Patrisiju. Iskusni Portugalac ima ugovor sa “vučicom” do 2024. godine pa se vjerovatno ne očekuje da Srbin odmah bude prvi izbor Žozea Murinja.