Srbija u igri za OI: Finska lako pala, slijede ključni dueli u Tokiju

04.10.2023. | 07:41

Nastavljaju odbojkaši Srbije borbu za olimpijsku vizu! Izabranici Igora Kolakovića su u četvrtom kolu grupe B ostvarili maksimalnu pobedu protiv selekcije Finske – bilo je 3:0 (25:21, 25:22, 25:22).

Srbija sada ima skor 3-1, a naredni meč igraće u petak protiv domaćina Japana. Potom je čekaju najveći izazovi protiv SAD i Slovenije.

Maksimalno koncentrisani bili su „orlovi“ na početku meča, nisu željeli da im se dogodi isto što i u duelu protiv Egipta. Odlično su servirali srpski odbojkaši – po as su upisali Atanasijević i Nedeljković, pa je prednost „plave čete“ brzo rasla.

Sa nekoliko grešaka sredinom seta smo vratili Fince u igru, mučio se naš tim i na prijemu. Međutim, dva bloka je vezao Atanasijević i ponovo je Srbija bila u prednosti, zahvaljujući kojoj je došla i do seta.

Velika se borba vodila početkom drugog perioda, jurio je srpski tim rezultat. Međutim, blok Ivovića je preokrenuo stvari sredinom ovog seta, a onda se odlično snašao Perić, koji je kuvanjem riješio tešku situaciju za prednost Srbije, piše Sportal.

Zaprijetili su u završnici još jednom Finci, ali je ulazak Kovačevića doneo potrebnu sigurnost „plavoj četi“, koja je i ovaj set riješila u svoju korist.

Ušao je početkom trećeg perioda u igru i Kujundžić, koji je smirio prijem u momentima kada su Finci sticali početnu prednost snažnim servisima. Odličnu rolu odigrao je Atanasijević, zahvaljujući kojem je Srbija i došla do vođstva.

Uz stabilan blok su odbojkaši uspjeli da se odvoje, a onda su Finci svojim greškama poništavali sve dobro što su radili. I Srbija je rutinski privela meč kraju.

Oznake: Finska, Odbojka, Srbija