Srbija upropastila sve za 30 sekundi: Island u finišu “iščupao” bod na startu Evropskog prvenstva

12.01.2024. | 22:16

Rukometna reprezentacija Srbije na nevjerovatan način je ostala bez pobjede na startu Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

U prvom meču u okviru grupe C, “orlovi” su protiv Islanda imali dva gola prednosti na 30 sekundi prije kraja, ali je na kraju susret okončan rezultatom 27:27.

Selekcija Tonija Đerone igrala je fenomenalan rukomet 59 minuta, a onda je uspjela da u samoj završnici sve prospe i ostane bez pobjede u najvažnijem meču u grupi.

Meč je počeo izuzetno tvrdo, pa je posle prvih pet minuta igre rezultat i dalje bio 0:0. Držala se potom Srbija dobro, iako su od 4:3 otišli u zaostatak 4:7, uspeli su da se približe Islanđaniima.

Okončali su prvih 30 minuta sa minimalnim zaostatkom (10:11), a onda u nastavku zaigrali inspirisano i počeli da malo po malo lome rivala, ali ne i da ga slome. Imali su i tri gola prednosti na dva minuta prije kraja, a onda i dva gola prednosti u posljednjem minutu.

Ipak, prvo je Aron Palmarson smanjio na 27:26 na 26 sekundi prije kraja meča, da bi Sigvaldi Gudjonson izjednačio na tri sekunde prije kraja nakon što su Đorđić i Vejin izgubili loptu u presudnim trenucima meča.

Najbolji za Srbiju bio je Dragan Pešmalbek sa pet golova, četiri je postigao Petar Đorđić, dok su po tri postigli Bogdan Radivojević i Lazar Kukić. U timu Islanda je sedam golova postigao Bjarki Elison, a šest Gudjonson.

Srbiju sada očekuju mečevi protiv Mađarske i Crne Gore, ali je eventualna pobeda nad Islandom mogla da bude od velikog značaja za nastupe u drugoj fazi takmičenja.

Oznake: Island, Poraz, Rukomet, Srbija