Srbija u završnici slomila otpor Koreje!

15.01.2019. | 20:09

Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Jedinstvenu Koreju sa 31:29, u četvrtom kolu grupe A Svjetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj.

Izabranici Nenada Peruničića uspjeli su da ostvare prvu pobjedu na šampionatu svijeta i to poslije velike muke.

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Vukašin Vorkapić sa sedam golova, Nemanja Ilić je imao pet, a po četiri Kukić i Marsenić. U poraženom timu briljirao je Đeongu Kang sa 12 pogodaka.

Korejci su bili autsajderi na ovom meču, ali po igri to uopšte nije izgledalo tako. Ekipa iz Azije kontrolisala je ritam meča čitavih 50 minuta, međutim popustili su u završnici.

U posljednjih deset minuta do izražaja je došao kvalitet Srbije koji je dosta veći od korejskog. Vorkapić je briljirao u napadu, Milosavljev je dobro branio i Koreja je “slomljena”.

Srbija sada ima skor od jedne pobjede, jednog neriješenog rezultata i dva poraza. U posljednjem kolu naši reprezentativci sastaju se sa Njemačkom. Meč je na programu u četvrtak od 18 časova.

Srbiji su ostale još neke šanse da se plasira u drugu fazu, međutim da bi se desilo tako nešto “Orlovi” moraju da savladaju domaćina Njemačku.

 

Izvor:(B92)