Srbija se pobjedom oprostila od Evropskog prvenstva

28.01.2022. | 22:14

Futsal reprezentacija Srbije pobjedom nad domaćom selekcijom Holandije rezultatom 3:2 (0:1) završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Uprkos pobjedi, “orlovi” su završili učešće na šampionatu, pošto imaju samo tri osvojena boda, ali i veoma lošu gol razliku – 3:10.

Selekcija Holandije se od starta opredijelila za potpunu defanzivu, ali je u 3. minutu imala sreće da rano povede.

Martinus je pobjegao Rajčeviću, otresao ga sa leđa i potom proturio loptu kroz noge golmanu Momčiloviću za vođstvo.

Nastavili su potom domaći sa destrukcijom igre, a srpski igrači su sve više pritiskali i nizali šanse koje nisu koristili.

Tako je ostalo do kraja prvog poluvremena, a opet nakon tri minuta igre u nastavku Holandija je došla do gola.

Ponovo uz puno sreće, pošto je poslije šuta koji je išao van gola, lopta pogodila Stefana Rakića i promijenila smjer, te odsjela pravo u mreži Momčilovića.

Ali, i ovog puta se pokazalo da je 2:0 najopasniji rezultat, u šta su se uvjerili i Holanđani. Srbija je krenula u veliki preokret.

Najprije je Slobodan Rajčević, koji do sada nije igrao zbog koronavirusa, uhvatio sjajan volej i poslao izuzetno precizan udarac u dalji ugao za 2:1.

“Ušla je voda u uši” Holanđana”, a onda je za 30 sekundi uspio srpski tim da dođe do dva gola potpunog preokreta.

Najprije je Denis Ramić završio akciju, praktično, “tri na nula” i poravnao na 2:2, a onda je već u sljedećoj akciji Stojčevski donio velikih 3:2.

Sve se okrenulo za samo 30 sekundi, pa je Holandija morala da napadne, što nije činila cio meč. I pet minuta prije kraja je imala priliku za izjednačenje i prolaz.