Srbija se izvukla iz ponora: Remi u provjeri sa Jamajkom

07.06.2021. | 11:41

Fudbalska reprezentacije Srbije odigrala je neriješeno 1:1 u prijateljskom meču sa selekcijom Jamajke u Japanu. 

Jamajka je povela u 29. minutu golom Andre Greja i sa tim se rezultatom otišlo na odmor. Srbija je izjednačila u 61. minutu sjajnim golom Strahinje Pavlovića. Do kraja meča Orlovi su bili bolji tim na terenu, ali nisu uspjeli da postignu još koji gol da to i potvrde.

Reprezentacija Jamajke je bila nadmoćnija i više je napadala u prvom poluvremenu. Kada smo mislili da smo uspostavili ravnotežu i da ćemo krenuti da napadamo, desio se šok, golman Nikolić je pogriješio, izašao je van kaznenog prostora, ostavio prazan gol, a fudbaleri Jamajke su poveli sa 1:0 preko Andrea Greja.

Nastavak je donio bolju igru naše reprezentacije, Dragan Stojković je napravio četiri izmjene. Srbija je zaigrala bolje i brzo smo došli do izjednačenja.

U nastavku Srbija je imala inicijativu, Pavlović je na drugoj strani zaustavio Greja, a promjene rezultata nije bilo.

Od 11 startnih fudbalera u sastavu Srbije čak sedmorica su debitanti. Selektor Dragan Stojković Piksi odlučio je da pruži šansu golmanu Đorđu Nikoliću, odbrambenom fudbaleru Savi-Aranđelu Čestiću i Alekso Terziću, vezisti Ivanu Iliću, Željku Gavriću i Filipu Joviću, kao i napadaču Dejanu Joveljiću.

Oznake: Fudbal, Jamajka, Sport, Srbija