Srbija savladala Letoniju na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Košarkaši Srbije slavili su u prvoj utakmici kvalifikacionog ciklusa za Mundobasket 2023. godine savladavši Letoniju 101:100. Po četvrtinama je bilo: 28:33, 24:23, 25:19, 24:25.

Letonija je fenomenalno otvorila utakmicu, gotovo bez greške, pošto su u prvoj četvrtini promašili samo jedan šut (bilo iz igre bilo sa penala) i ubacili 33 poena, dok je Srbija “ostala” na 28.

Čak i nije bila toliko loša odbrana Srbije tada koliko su Letonci precizno šutirali (12 od 13 za 10 minuta), a nije pomogao ni tajm aut koji je zvao Svetislav Pešić.

Druga četvrtina počela je sa dva uzastopna promašaja Letonaca i dva brza koša Srbije, pa je Luka Banki zvao minut odmora nakon 2+1 situacije Marka Јagodića Kuridže uz asistenciju Teodosića.

Ponovo su Letonci počeli da pogađaju u serijama, ali se Srbija probudila, uspeli su Avramović, Teodosić i Smailagić da pogode neke veoma važne šuteve i priđu na 43:44, pa potom i da izjednače na 46:46.

U tom momentu dolazi nekoliko čudnih sudijskih odluka i važnih pogođenih šuteva Letonije pa se na “veliki odmor” otišlo sa rezultatom nepovoljnim po Srbiju – 52:56.

Drugo poluvreme je počelo oštrim faulom nad Milošem Teodosićem, a usledila su još dva brza faula i Letonci su umalo ispunili bonus za 30 sekundi igre u trećoj četvrtini, da bi potom Teodosić pronašao Avramovića za novo poravnanje 58:58.

Igralo se uz dosta oscilacija u narednih nekoliko minuta, trojke su Letonce održavale u vođstvu, dok je Srbija na različite načine pokušavala da uzvrati i čak imala vođstvo 74:70 da bi Lomaž četvrtom trojkom doneo 74:75 i vođstvo Letonaca, pa je Zagorac trojkom u poslednjoj sekundi donio vođstvo 77:75.

 

 

Ostavite komentar: