Srbija šampion Evrope u odbojci

29.09.2019. | 19:59

Odbojkaši Srbije novi su šampioni Evrope! Treći put u istoriji, drugi put pod imenom Srbija! “Orlovi” su u finalu bili bolji od reprezetancije Slovenije sa 3:1 u setovima. Konačan rezultata je glasio 19:25, 25:16, 25:18 i 25:19.

Kakav uspjeh selektora Slobodana Kovača, kojem je ovo prvo veliko takmičenje na klupi reprezentacije Srbije! Poslije osam godina i sjajne generacije predvođene Ivanom Miljkovićem, Srbi su ponovo na krovu Evrope.

Nije sve počelo bajno za “orlove”. U prvom setu do sredine igralo se ravnopravno, poen za poen,, da bi od rezultata 13:12 za Slovence prednost konstantno rasla u njihovu korist. Na kraju seta razlika je dostigla i maksimalnih šest poena, za konačnih 25:19 u prvom setu za Sloveniju.

U drugom setu potpuno druga slika. Srpski odbojkaši podigli su zid na bloku. Na servis Uroša Kovačevića od 6:5 za “plave”, prednost ja narasla na 12:5, te je drugi set već tada riješen. Do kraja igrači Slobodana Kovača rutinski su održavali prednost, koja se na kraju popela i na devet poena. 25:19 za izjednačenje u setovima 1:1.

Slična igra vidjela se i u trećem setu. Ponovo je od rezultata 6:5 počela da raste prednost srpskih odbojkaša, a Slovenci jednostavno nisu imali odgovor. Imala je Srbija priliku da još ubjedljivije dobije treći nego drugi set, ali na 24:15 “orlovi” su se opustili, te protivniku dopustili još tri poena.

Otpor u četvrtom, ispostaviće se posljednjem setu Slovenci su pružali do 13:12. Srbija tada veže pet poena, što će se ispostaviti kao ključnim za ovaj set, meč i prvenstvo. Rezultat posljednjeg seta bio je 25:19.

 

Izvor:(SrpskaCafe)