Srbija pregazila Kamerun, sa Rusijom za prvo mjesto u Grupi B

05.12.2021. | 22:08

Rukometašice Srbije očekivano su slavile u duelu drugog kola na Svjetskom prvenstvu protiv selekcije Kameruna. Ostvarena je ubjedljiva pobjeda rezultatom 43:18 (19:9), pa će odluka o tome ko će biti prvi u Grupi B pasti u utorak od 20.30 kada se sastaju Srbija i Rusija.

Izabranice selektora Uroša Bregara od samog starta su ušle čvrsto u meč, a razlika u kvalitetu bila je očigledna.
Srbija je ekspresno povela sa 3:0, do poluvremena je bilo deset razlike – 19:9, pa je do kraja bilo samo pitanje kojim rezultatom će biti okončan susret drugog kola na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Srbija je sada, baš kao i Rusija, maksimalna sa dvije pobjede iz dva meča, dok Poljska i Kamerun imaju po dva poraza. Bitna je gol razlika za to prvo mjesto, Rusija je protiv Kameruna slavila rezultato 40:18, dok je Srbija primila isti broj pogodaka, ali je postigla tri više.

Srbija svakako ide u drugi krug pošto po tri selekcije prolaze, a ukršta sa Grupom A u kojoj su Francuska, Slovenija, Angola i Crna Gora.

Nije bilo dileme da li će Srbija upisati trijumf, a selektor Bregar je riješio da odmori pojedine rukometašice u drugom poluvremenu kako bi što svježije dočekale ono pravo, meč sa Rusijom.

Udarale su sa dvije ruke Kamerunke, ali su i sa tim uspijevale da se izbore srpske rukometašice. Nisu stajale, konstantno su terorisale gol Kameruna i na kraju su stigli čak do 43 gola.

Ipak, najubjedljiviju pobjedu na Svetsokm prvenstvu u Španiji ostvarila je selekcija Holandije koja je deklasirala Uzbekistan rezultatom 58:17.

Poslije odličnog izdanja protiv Poljske i trijumfa rezultatom 25:21, srpske rukometašice predvođene selektorom Urošem Bregarom imaju idealnu priliku da stignu do druge pobjede u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, gdje su apsolutni favoriti protiv reprezentacije Kameruna.

Srbija se u Grupi B nadmeće sa Rusijom, Poljskom i Kamerunom.