Srbija pred porazom u Meksiku

12.11.2022. | 09:22

Ženska teniska reprenzentacija Srbije nalazi se pred porazom protiv Meksika u meču plej ofa za plasman u kvalifikacije Svjetske grupe Bili Džin King kupa za 2023. godine.

Poslije prvog dana u San Luis Potosiju domaće igračice vode 2:0 u pobjedama i potreban im je još jedan trijumf iz preostala tri duela za konačno slavlje.

Prvo je 350. igračica svijeta Renata Zarazua bila bolja do Olge Danilović 7:6 (10:8), 6:4, da bi u drugom duelu prvog dana Marsela Zakarijas poslije preokreta dobila Lolu Radivojević 5:7, 6:3, 6:2.

Olga Danilović nije opravdala ulogu favorita protiv 200 mjesta slabije rangirane teniserke. Šansu je propustila u prvom setu u kojem je vodila 5:2 sa dva brejka viška. Ni to nije bilo dovoljno. Meksikanka se vratila u uvela meč u taj-brejk.

U njemu je Olga sve vrijeme bila u zaostatku. U jednom trenutku je na 6:2 spasila četiri vezane set lopte. Uspjela je kasnije još dvije, ali sedmu nije mogla i Zarazua je povela 1:0 u setovima.

Meksikanka je na krilima publike stigla do 4:2 u drugom setu. Uspjela je Olga da vrati brejk i poravna na 4:4, ali već u narednom gemu gubi servis sa nulom i to je bio kraj priče u ovom meču.

Lola Radivojević je bila odlična u prvom setu protiv favorizovane Zakarijas. Na 4:5 i svoj servis spasila je četiri set lopte. Uspjela je u 11. gemu da napravi odlučujući brejk i riješi prvi set u svoju korist.

Međutim, više od toga nije mogla. Zakarijas je u naredna dva seta potpuno kontrolisala dešavanja na terenu i dovela Meksiko do ogromnih 2:0, piše “N1”.