Srbija pobjedom u Bakuu korak bliže Svjetskom prvenstvu!

30.03.2021. | 19:59

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je Azerbejdžan 2:1 u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Srbiju je do drugog trijumfa u dva meča predvodio sjajni Aleksandar Mitrović sa dva gola. Najbolji strijelac u istoriji srpskog seniorskog tima postigao je jedine golove i najzaslužniji je za nova tri boda.

„Orlovi“ prvi krug kvalifikacija završili su sa dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom, te sa sedam bodova čekaju drugi krug koji je na programu u septembru ove godine.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija dobro su otvorili utakmicu i već u sedmom minutu zaprijetili su preko Milinković-Savića. Šutirao je glavom, ali mu je udarac blokiran.

Četiri minuta kasnije zaprijetili su i Azeri, a u 16. minutu „orlovi“ su došli do prednosti. Dušan Tadić odlično se zagradio i poslao loptu ka Mitroviću.

Srpski napadač iz prvog kontakta stvorio je prednost, a potom je udarcem u dalji ugao savladao golmana Magomedalieva.

Srbija je na vrijeme došla do prednosti i u nastavku duela kontrolisala je ritam utakmice. Sredinom poluvremena opao je ritam, te su domaći fudbaleri to iskoristili da zaprijete, prenosi “Sputnik“.

Spajić i Pavlović su pogriješili, a Al Gorbani je snažnim udarcem stavio na muke Rajkovića koji je nekako uspio da odbrani i skrene loptu u korner.

Do kraja poluvremena nije bilo mnogo prilika, zaprijetili su Tadić i Mitrović, ali golman Azera nije imao većih problema i rezultat je ostao 1:0.

Na startu drugog perioda igre Aleksandar Mitrović probao je dva puta glavom, ali najbolju šansu, u 48. minutu, imao je Nuriev. Pogriješila je srpskaodbrana, napadač Azera imao je odličnu priliku, ali je pogodio spoljni dio mreže.

Nije izgledala Srbija najbolje, svi su se plašili da slučajno ne primimo gol i to se na kraju desilo. Kostić je bio neoprezan, oborio je igrača Azerbejdžana i arbitar je pokazao na bijelu tačku.

Bio je ovo šok za fudbalere, te je Piksi morao da reaguje i napravi izmjene. Živković i Grujić zamijenili su Kostića i Maksimovića, a potom je i Jović ušao umjesto Tadića.

„Orlovi“ su napadali, Mitrović je u 75. minutu imao stopostotnu šansu, ali golman mu je odbranio udarac, te se rezultat nije promijenio.

Iz naizgled ne tako opasne situacije, srpski fudbaleri uspjeli su da ponovo dođu do prednosti. Milinković-Savić pronašao je Mitrovića koji je iz koljena, lijevom nogom, savladao golmana.

Mnogo se lakše disalo poslije ovog gola i na sreću izabranici Dragana Stojkovića Piksija priveli su utakmicu, te došli do nova tri boda.

Srbija je, čini se, izvukla maksimum iz tri utakmice, a Piksi je „položio“ – reprezentacija igra sjajan fudbal i svi jedva čekaju narednu utakmicu.