Srbija može protiv Hrvatske na Evru, ovako izgleda raspored šešira i mogućih rivala

21.11.2023. | 23:08

Fudbaleri Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine remijem sa Bugarskom prije dva dana 2:2.

To je dobra vijest, a loša je da su pali u četvrti šešir, jer se nisu poklopili rezultati nekih drugih mečeva koje su navijači našeg nacionalnog tima čekali.

Ni Bosna, ni Slovenija, ni Hrvatska, ništa nije išlo naruku „orlova“ i Dragana Stojkovića Piksija, a dva dana poslije remija sa Bugarima u Leskovcu, stvari su postale znatno jasnije.

Hrvati su pobjedom nad Jermenijom (1:0) otišli direktno na Evro iz trećeg šešira, dok su Turci osvojili grupu i sada čekamo samo da se kompletira četvrti šešir.

Taj četvrti šešir nas takmičarski ne zanima toliko jer reprezentaciju već i ovako čeka dovoljno težak posao, jer sada stižu na naplatu porazi od Mađarske i neriješeni mečevi sa Bugarskom.

Dobra vest je što „orlovi“ ne mogu na Švajcarsku sa kojom još imaju loše i ružne uspomene i iz Rusije i iz Katara, sa posljednja dva Mundijala. Švajcarci su takođe u četvrtom šeširu kao i Srbija.

Žrijeb za grupe na Evropskom prvenstvu će se održati u zgradi Filharmonije u Hamburgu 2. decembra u 18 časova.

Evo kako izgledaju četiri šešira u žrijebu za Evro:

Šešir 1: Njemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Engleska

Šešir 2: Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija

Šešir 3: Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka Republika, Holandija, Hrvatska

Šešir 4: Italija, Srbija, Švajcarska, plej-of 1, plej-of 2, plej-of 3