Srbija kreće u borbu za Mundijal: “Orlovi” na čelu sa Piksijem dočekuju Republiku Irsku

Fudbalska reprezentacija Srbije, predvođena novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, večeras dočekuje Rebubliku Irsku na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Nakon neuspjeha protiv Škotske u baražu za plasman na EURO 2020, smjene selektora Ljubiše Tumbakovića, a potom i ostavke predsjednika Saveza Slaviše Kokeze, počinje nova era srpskog fudbala, svi se nadaju rezultatski uspješnija.

“Iskren da budem, ne obraćam pažnju na Irsku i na njihov sastav. Fokusiran sam na svoj tim i na moje igrače. Znam dovoljno koliko jedan trener treba da zna, što je dovoljno da prenesem u taktičkom smislu mojim igračima, ono što će nas čekati. Veoma respektujem ekipu Irske”, rekao je Stojković na video konferenciji, dan uoči utakmice.

Prema njegovim riječima, odlazak na Mundijal u Kataru je prioritet i obaveza, koju igrači moraju da shvate.

“Mnogo je lijepo igrati na Svjetskom prvenstvu, nije samo individualna satisfakcija. Ispišete istoriju i uradite nešto lijepo za svoj narod. Optimista sam po prirodi i ne predajem se sve dok ima šanse da se nešto preokrene u našu korist. To i od igrača očekujem, da igraju kao u svojim klubovima. Ne tražim da lete po terenu već da igraju dinamičan i atraktivan fudbal. Ubijeđen sam da će to ostvariti i taj optimizam želim da prenesem i na njih, moramo da budemo spremni na velika djela”, rekao je Stojković.

Srbija od 20:45 sati na stadionu “Rajko Mitić” dočekuje Republiku Irsku, u subotu protivnik na istom mjestu biće Portugalija, dok će 30. marta Srbija gostovati Azerbejdžanu u Bakuu.

Ostavite komentar: