Srbija izbjegla blamažu u Beču i savladala Jordan u završnici

16.06.2023. | 22:37

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Jordana sa 3:2, u prijateljskom meču koji je odigran u Beču

Iako je prijateljski meč u pitanju, iako je kraj sezone, iako je selektor Dragan Stojković “promešao karte”, rijetko ko je mogao da pretpostavi da će Srbija odigrati toliko loše i da će biti na pragu poraza protiv Jordana.

Dobro je počelo za “orlove” u Beču, pošto su poveli poslije sedam minuta igre.

Istina, Jordan je od starta pretio, ali je Srbija iz prve prilike došla do gola.

Kostić je izveo korner, Račić je glavom prebacio na drugu stativu, a tamo je sačekao Strahinja Eraković i postigao prvi gol u dresu reprezentacije.

Nije mnogo fudbala viđeno u nastavku prvog dijela igre, ali je Jordan jasno pokazivao da želi gol, da želi da napadne, pa su u nekoliko navrata bili i vrlo blizu izjednačenja.

Očekivala se bolja igra “orlova” u nastavku, ali se dogodilo potpuno suprotno i apsolutno neočekivano – preokret Jordana.

Igrao se 53. minut, kada je Mardi ostao usamljen u kaznenom prostoru, te rutinski reaguje na centaršut sa boka i glavom smešta loptu u mrežu.

Napadi Jordana su postali sve jači i smisleniji, pa je, poslije nekoliko prijetnji, Jordan došao do preokreta u 67. minutu.

El Tamari je sačekao loptu na penalu, precizno šutirao i, uz pomoć stative, postigao gol.

Stojković je napravio izmjene, Srbija je zaigrala ofanzivnije, pa je u 83. minutu došla do izjednačenja, iz situacije koja je mnogo ličila na onu kod prvog gola “orlova”.

Tadić je centrirao iz slobodnog udarca, Milinković-Savić glavom prebacio na drugu stativu, a tamo je Joveljić dočekao i smjestio u gol.

Nakon izjednačenja dogodila se neobična situacija, pošto je glavni arbitar povukao obje ekipe sa terena, čini se zbog ponašanja pojedinih navijača.

Ipak, prekid je bio kratak, a više je prijao reprezentativcima Srbije, koji su brzo došli do prednosti.

Filip Mladenović je poslao odličnu loptu sa boka, Joveljić u padu glavom odlično šutirao i donio Srbiji novu prednost.

Utakmica u Beču jeste služila da Stojković pruži šansu i igračima koji su manje igrali u prethodnom periodu, da se igrači rastrče pred utakmicu koja ima značaj – utakmicu sa Bugarskom.

Srbija u utorak igra sa Bugarskom u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Razgradu.