Srbija ispala od Poljske: Prvo poluvrijeme za udžbenike, drugo za zaborav

07.12.2023. | 20:41

Rukometašice Srbije poražene su i na otvaranju druge faze Svjetskog prvenstva u Danskoj, pošto su uprkos boljoj igri u prvom poluvremenu, rivalke iz Poljske uspjele da preokrenu u nastavku i da ostanu u igri za plasman dalje, za razliku od srpskog tima koji je ostao bez matematičke šanse za tako nešto – 21:22.

Bregarove devojke su odigrale sjajno prvo poluvrijeme, ali su zatim potpuno pale u nastavku meča, punih 10 minuta skoro nisu uspjele da podignu pogodak, što je rezultovalo time da Poljakinje stignu do preokreta.

Uopšte nije djelovalo poslije prvih 30 minuta da Poljska može do preokreta. Devojke iz Srbije su jako dobro branile i gradile igru Poljske, zaustavljale brzi centar na adekvatan način i uglavnom su imale prednost od tri do četiri gola.

Međutim, kako je krenuo nastavak meča, došlo je do velikog obrta. Prije svega je Poljska uspjela da izbaci iz ritma srpske rukometašice u napadu, jer osam minuta nisu naše gol, a onda su počele da buše i odbranu rivalki, piše Telegraf.

Malo po malo se topila prednost, pokušao je to da u startu saseče selektor Bregar, ali nije uspio. Poljska je nastavila u istom ritmu i momentalno je stigla do velikog preokreta.

Do kraja meča smo gledali veliku rezultatsku klackalicu. Malo je sa jedne strane vodio rivalski tim, malo je bilo neriješeno, ali je Poljska baš na tri minuta do kraja prvi put povela sa dva gola prednosti, što se ispostavilo kao presudno.

Iako je srpska selekcija imala posljednju šansu da uzme barem remi, na kraju je doživjela poraz.