Srbija brani titulu u ATP Kupu: Lajović se nada novom trofeju

22.01.2021. | 21:06

Dušan Lajović ocijenio je da reprezentaciju Srbije čeka težak zadatak u ATP Kupu, ali je dodao da se nada odbrani titule.

Srbiju će u Melburnu predstavljati Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić. Tim selektora Viktora Troickog igraće u grupi A sa Nemačkom i Kanadom.

“Dosta teška grupa, ali većina ekipa ovdje je jaka i čine ih vrhunski igrači tako da neće biti lak put. Nadam se da ćemo dobro startovati, jer dolazimo na teren gdje smo već dobro igrali u prošlosti, imali dobru energiju i atmosferu. Smatram da će ATP kup biti dobro takmičenje, prije svega što svi dolazimo iz karantina i iz neke izolovanosti od spoljašnjeg svijeta i svega toga“, rekao je Lajović.

“Ovaj put domaćin je samo Melburn, ali ipak je to tlo Australije sa kojeg smo prošle godine otišli kao šampioni. Nadamo se da će uslovi dozovoljavati publiku u nekim procentima, a ako to tako bude onda sam siguran sam da će naša vjerna publika biti opet uz nas i da ćemo dobiti bar delić one atmosfere koju smo imali prošle godine, da ćemo na krilima naše publike ići do odbrane trona“.

Teniseri se trenutno nalaze u karantinu u Melburnu. Njima je dozvoljeno da hotel napuštaju na pet sati dnevno kako bi trenirali. Zbog kontakta sa zaraženim osobama, njih 72 nalazi se u strogoj izolaciji bez mogućnosti da napusti sobu.

“Treniramo, borimo se. Nije lak ovaj karantin u Melburnu, ali kako kažu živ se čovjek na sve navikne i zaista tako i jeste. Karantin nam teče od 14. ili 15. januara, kako za koga, kako ko je imao let i stigao u Australiju. Ovdje nema virusa na ulicama, zato razumijem zbog čega su svi ovi protokli ovdje i zašto je ovaj turnir organizovan na ovaj način. Oni žele da sačuvaju to što je zaista dragocijeno, ta čistota od korone i to je ono zbog čega je organizacija na ovakav način“, podvukao je Lajović.

“Sad smo počeli lagano da radimo na terenu, nismo više samo po hotelskim sobama, a i vrijeme je krenulo da bude sve toplije i toplije, pa je sve ljepše i ljepše“.

ATP kup će biti održan od prvog do petog februara, piše Sport klub.