Srbija baš moćna! Pešićevi Orlovi kao na treningu protiv Portorika

16.08.2023. | 20:51

Košarkaši Srbije su savladali selekciju Portorika rezultatom 110:75 u beogradskoj Štark Areni.

Izabranici Svetislava Pešića su furiozno krenuli u meč i na igru iz tranzicije stekli dvocifrenu prednost.

Na krilima Ognjena Dobriča, Nikole Milutinova i Stefana Jovića su stekli ogromnu prednost.

U drugoj četvrtini Srbiju je krenuo i šut što je rezultovalo prednost na poluvremenu od nevjerovatnih četrdeset razlike (65-25).

I u trećem kvartalu su “Orlovi” nastavili sa gaženjem protivnika i kroz cijelu četvrtinu održavali prednost koja je rasla i do 50 razlike.

Posljednja dionica je bila odrađivanje posla raspucane Srbije u kojoj su šansu dobili igrači koji dosada niu neku zapaženu minutažu.

Debi u A selekciji Srbije je zabilježio mladi Nikola Topić koji dobio prve minute i upisao se u strijelce za seniorski sastav.

Portoriko, koji je ujedno i protivnik Srbije na Mundobasketu u grupi, pokazao je da nije dostojan protivnik Pešićeve čete.

Ovo utakmica je Srbiji koristila da napumpa samopouzdanje svim igračima u sastavu, pogotov Stefanu Joviću koji je dijelio asistencije kao na traci i razigravao svoje saigrače. Odličnu rolu ponovo je pružio i njegov prezimenjak – Nikola koji je pokazao da će biti veliko pojačanje pod košem.

Odličnu predstavu Pešićevih momaka ispratila je beogradska publika koja im je poželjela sreću pred Svjetsko prvenstvo.

Srbija putuje u Kinu gdje će odigrati svoju sljedeću utakmicu protiv domaćina, na čijoj klupi sjedi proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević, koja je na programu u nedjelju od 18.00 časova po našem vremenu.

Oznake: Portoriko, Srbija