Srbi imali polovičan učinak u Buenos Ajresu: Lajović slavio, Đere izgubio od Alkarasa

16.02.2023. | 12:13

Dušan Lajović izborio je plasman u četvrtfinale teniskog turnira u Buenos Ajresu, poslije trijumfa nad Kamilom Ugom Karabelijem sa 6:3, 6:1. Naredni rival srpskom asu je drugi teniser svijeta Karlos Alkaraz koji je bio bolji od drugog srpskog predstavnika Lasla Đerea sa 6:2, 4:6, 6:2.

Dušan Lajović je od početka meča bio bolji rival, na startu je odmah napravio brejk što mu je omogućilo rasterećeniji nastavak seta.
Do kraja prvog seta svako je osvajao gem na svoj servis, da bi na kraju Lajović napravio još jedan brejk i rešio ovaj dio igre u svoju korist.
Momak iz Pazove je bio pun samopouzdanja u nastavku. U drugom gemu je protivniku oduzeo servis. Kao i u prvom, srpski teniser je napravio i u drugom setu drugi brejk, ovoga puta za rezultat 5:1. U narednom gemu Lajović na svoj servis trijumfalno je završio meč.

Alkaras, drugi reket svijeta, u svom prvom meču ove sezone, nije imao lak posao sa Đereom. U prvom setu je iskoristio jedine dvije brejk lopte i dobio ovaj dio igre 6:2.
Đere je u nastavku pružio mnogo jači otpor. Uspio je reprezentativac Srbije u desetom gemu da dođe do tri brejk i set lopte, drugu je realizovao i poravnao skor.

Ipak nije dozvolio Alkaras potpuni preokret. Odmah je u prvom gemu odlučujućeg seta na napravio brejk i prednost je lako čuvao za konačnu pobjedu.
Meč između Lajovića i Alkaraza na programu je u petak. ATP turnir u Buenos Ajresu iz serije 250 igra se za nagradni fond od 626.595 dolara.