Sramne scene u Beogradu: Navijač Crne Gore sa tribina pokazivao albanskog orla

18.10.2023. | 17:35

Nekoliko ružnih scena viđeno je na Marakani tokom meča Srbije i Crne Gore, tokom utakmice ovih reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Jedan redar je tokom drugog poluvremena oteo zastavu navijačima Crne Gore, nakon čega je nastao opšti haos, poslije kojeg su viđene i neprimjerene provokacije.

Jedna navijačica je u kopu imala obilježja Hrvatske, i to sa simbolima koji veličaju ustaše i Oluju, a jedan navijač je imao možda i goru provokaciju za srpske navijače.

Naime, nakon što je Crngorcima pala zastava, oni su potpuno podivljali, počeli su da gađaju policiju i lome stolice, a neki su željeli i da se probiju do navijača Srbije, ali su policajci reagovali brzo.

Situacija se nije smirivala, sve dok policija navijačima Crne Gore nije vratila zastavu do kraja meča, a u tim momentima jedan od navijača je provocirao srpske navijače pokazivanjem simbola albanskog orla.

Nešto slično uradili su Đerdan Šaćiri i Granit Džaka još na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, kada su dali golove Srbiji.

Sada je ovaj navijač u nekoliko navrata pokazao prekrštene ruke i simbolizirao albanskog orla, nakon čega je više puta pokazao srednji prst i gestikulirao nekim navijačima da dođu ako smiju.

Srbija je na kraju savladala Crnu Goru sa 3:1 uz dva gola Aleksandra Mitrovića i jedan Dušana Tadića, dok je pogodak za Crnogorce dao Stevan Jovetić.