Sramna poruka premijera Australije: Sada je vrijeme da uživamo

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće nastupiti na ovogodišnjem Australijan openu, a razlog je presuda koja je podigla na noge čitavu planetu, a oglasio se i tamošnji premijer Skot Morison.

Podsjetimo, Novak je izgubio slučaj pred Saveznim sudom Australije, a kako je saopštio vrhovni sudija Džejms Alsop, odluka tročlanog veća bila je jednoglasna, pa je tako deportacija konačna odluka koja je šokirala cijeli svijet.

Skot Morison, premijer Australije, uspio je da ponovo istupi pred javnost i pošalje u najmanju ruku, sramotnu izjavu, prenosi Blicsport.

– Ovo ukidanje vize napravljeno je zbog zdravlja i sigurnosti, jer je javni interes bio da se tako nešto uradi. Pozdravljam odluku da naše granice ostanu čvrste, a svi Australijanci bezbedni. Kao što sam rekao u petak, Australijanci su podnijeli velike žrtve tokom pandemije, pa je bilo potrebno zaštiti ih – napisao je Skot Morison i dodao:

– Tokom pandemije postigli smo da imamo jednu od najnižih stopa smrtnosti, veoma snažnu ekonomiju i ogroman procenat vakcinisanih. Sada je vreme za Australijan open, a mi možemo da sada da uživamo u tenisu.

Ostavite komentar: