Spremne za revanš! Rukometašice Borca putuju u Lisabon: Zahvalne smo svim navijačima

08.12.2022. | 17:22

Rukometašice Borca sutra putuju u Lisabon na revanš utakmicu trećeg kola EHF Evropa kupa. U prvom duelu Benfika je slavila 34:22, ali se i dalje priča o sjajnoj atmosferi u banjalučkom hramu sporta. Svjesni su u crveno-plavom taboru da je prednost od 12 golova nedostižna, ali se nadaju boljem izdanju ekipe.  

“Zahvalne smo svim navijačima koji su bili u dvorani i bodrili nas, posebno Lešinarima. Smatram da u revanšu možemo odigrati bolje, da smanjimo broj tehničkim grešaka i odigramo što bolji duel u Lisabonu. Svima je jasno da je Benfika kvalitetnija, ali ne idemo tamo samo reda radi”, izjavila je golman ekipe Dragana Vukosavljević, koja je u prvom duelu upisala 16 odbrana.

Lijepa slika otišla je iz Banjaluke u svijet, a brojne čestitke stigle su na adresu ŽRK Borac. To je samo nagrada za naš dosadašnji rad ali i satisfakcija za ubuduće, poručuju iz kluba.

“Želimo da u revanšu odigramo koliko možemo i pružimo što jači otpor rivalu. Benfika je ekipa koja želi da osvoji ovo takmičenje a njihov budžet i ulagnaja u rukomet dovoljno govore o tome. Njima je krajnji cilj Liga šampiona”, istakao je direktor kluba Darko Savić.

Bez pomoći sponzora i nadležnih nije moguće organizovati jednu evropsku utakmicu, prenosi UNA.

Savić ističe da svaka košta najmanje 30 hiljada maraka.

“Nama su potrebni partneri ako želimo da igramo međunarodna takmičenja i sistematsko rješenje. Ne tražimo pomoć, već da se nađe kvalitetno rješenje za sve klubove koji igraju u Evropi. Pri tome mislim na sve i na košarkaške, odbojkaške, rukometne klubove. Ne treba napominjati da su se nakon ovakvih mečeva klubovi gasili ili upadali u finansijske probleme. Nama novac ne treba u januaru, februaru, već kad igramo mečeve”, dodaje Savić.

Rukometašice Borca u subotu će odraditi trening, a zatim i prisustvovati derbiju portugalskog rukometa između Benfike i Porta.

Utakmica u nedjelju igra se u 16 časova i 30 minuta.