Spreman za Amerikanca, ali i domaću publiku: Đoković večeras igra za deseto finale US opena

08.09.2023. | 09:06

Pretposljednja prepreka ka osvajanju 24. grend slema srpskom teniseru Novaku Đokoviću u večerašnjem duelu biće 47. teniser na svijetu, Amerikanac Ben Šelton.

Srpskom asu biće ovo 13. polufinale na US openu, šansa da se plasira u deseto finale, a onda stigne i do četvrtog trofeja na posljednjem grend slemu sezone koji je v­eć osvajao 2011, 2015. i 2018. godine. Ujedno, biće ovo i prvi sudar dvojice tenisera pred koji je Đoković svjestan da je favorit, ali i da se sastaje sa domaćim igračem, koji će sigurno imati veliku podršku na centralnom terenu “Flašing Medousa”, “Artur Ešu”.

– Iskoristio sam ova dva dana da se dobro odmorim i pripremim za sve što me očekuje u prvom duelu sa ovim levorukim igračem, koji će imati neverovatnu podršku sa tribina, Šelton je servirao bombe tokom turnira, kada tako servira, teško je igrati protiv njega. Međutim, svestan sam toga i očekujem da izdržim ne samo njegov već i pritisak publike sa tribina – naglasio je Đoković.

Šelton je za tenisku javnost bio prilično velika nepoznanica do početka ove godine, jer je tek u 2022. počeo da igra na pro turu. Međutim, ovaj 20-godišnjak je na prvom grend slemu koji je ikada igrao, Australijen openu, stigao do četvrtfinala. Potom je ispao u prvom kolu Rolan Garosa, drugom Vimbldona, a sada došao do polufinala US opena i ne razmišlja da se na tome zaustavi.

– Očekuje me definitivno težak izazov. Znate koliko je Đoković čvrst i mentalno jak. To je definitivno nešto za šta moram da budem spreman. Smatram da je moja prednost, s obzirom na stil igre, to što nikada nismo igrali jedan protiv drugog. Mislim da mogu da uradim neke stvari koje obično ne viđate na mečevima na ATP turu. Definitivno ću se potruditi da uradim to – istakao je Šelton.

Drugo polufinale

U drugom polufinalu igraće prvi reket svijeta Španac Karlos Alkaraz i treći nosilac na US openu Rus Danil Medvedev. Alkaraz je u četvrtfinalu bez većih problema savladao Nijemca Aleksandera Zvereva sa 6:3, 6:2, 6:4, dok je Medvedev bio bolji od kuma i zemljaka Andreja Rubljova, kojeg je dobio sa 6:4, 6:3, 6:4.