Sprema se spektakl u “Boriku”: Za najbolju ekipu na turniru u malom fudbalu 20.000 KM

08.11.2022. | 14:04

Tradicionalni 47. turnir u malom fudbalu “Borik Nektar” počeće 26. novembra i trajaće do 25. decembra a očekuje se veoma kvalitetno takmičenje uz učešće najboljih igrača iz regiona.

Direktor dvorane Borik Zoran Talić ističe da će ovo biti najveći turnir u regionu. Pored takmičenja za seniore biće i dvije grupe veterana, dok će se mlađe kategorije takmičiti u četiri uzrasne kategorije (u-10, U-12, U 14, U 16).

“Ove godine smo uradili sve da dodatno privučemo publiku i da nadmašimo brojku od 25.000 posjetilaca koju smo imali u prošlom takmičenju. Uz najkvalitetniji fudbal, organizovali smo brojne nagradne igre a tu je i manifestacija ‘Katar u Boriku’. Nagradni fond je ukupno 50.000 konvertibilnih maraka, a od toga će pobjedniku u seniorskoj konkurenciji pripasti 20.000. Promoter ovogodišnjeg turnira biće naš Srđan Babić, reprezentativac Srbije za kojeg se nadamo da će biti među putnicima za Katar. Koliko smo uspješni pokazuje i želja Arene sport da osim finala prenosi i polufinalne mečeve a da smo zbog prenosa dobili brojne zahtjeve iz regiona tako da očekujemo nastup ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH”, istakao je Talić.

Sportski centar Borik će organizovati i gledanje utakmica fudbalske reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

“Organizovano gledanje mečeva Srbije biće na parketu Sportske dvorane Borik i ulaz je besplatan, a biće organizovane i nagradne igre, te brojna iznenađenja. Gledaoci će moći da mečeve gledaju na ekranu 100 metara kvadratnih”, istakao je Talić, direktor dvorane

Direktor turnira Jovica Keserović je istakao da se propozicije za ovogodišnje takmičenje nisu mijenjale.

“Prijave za turnir ćemo da primamo do 21. novembra, a dva dana kasnije je žrijeb grupa. Kotizacija za seniore je 200 KM, a veterane 150 KM, dok je za mlađe kategorije besplatno. U seniorskoj konkurenciji je planirano 64 ekipe, i tu će biti grupna faza pa eliminacije, dok je kod mlađih kategorija odmah eliminacione borbe i oni će svoje mečeve u prvoj fazi igrati u sportsskoj dvorani Centar”, istakao je Keserović.

Ove godine Nektar pivo je uz turnir koji će zvanično nositi ime po svom sponzoru “Borik Nektar 2022“.

“Nektar je ponovo uz Borik i nastavlja se saradnja dva dugovječna obilježja Banjaluke. Ove godine Nektar je zvanično pivo fudbalske reprezentacije Srbije koja će da učestvuje na Svjetskom prvenstvu u Kataru a te mečeve će moći da pratiti i u Boriku , što nam je posebno drago”, istakao je Slobodan Srećković, marketing menadžer Banjalučke pivare.

Nagradni fond za takmičare iznosi:

senori: 1. mjesto 20.000,00 KM, 2. mjesto 3.000,00 KM

veterani 35+: 1. mjesto 2.000,00 KM i 500,00 KM

veterani 50+: 1. mjesto 1.000,00 KM i 400,00 KM

Cijena ulaznica za Turnir je 1 KM, polufinale i finale 3 KM, a na gledanje utakmica „Katar u Boriku“ ulaz je besplatan. Svi posjetioci moći će dobrovoljnim prilogom na ulazu podržati humanitarnu organizaciju „Srbi za Srbe“ koji će sva donirana sredstva usmjeriti za pomoć najugroženijim srpskim prodicama na Balkanu.