Sprema se da prebije Britanca: Svjetski šampion napustio Ukrajinu da bi branio titulu

23.03.2022. | 18:23

Neće rat u Ukrajini i dešavanja u tom dijelu svijeta uticati na svjetskog šampiona u boksu. Oleksandr Usik (34) je odlučio da ostavi ratnu opremu, oružje i sve što je nosio u domovini i da krene sa pripremama za odbranu titule. Želi da ponovi ono što je učinio krajem decembra prošle godine.

Tada je Ukrajinac pred oko 70.000 ljudi na stadionu Totenhema pobijedio Entonija Džošuu i došao do titule u četiri verzije (WBA, IBF, WBO i IBO). Njihov revanš je prvenstveno trebalo da bude održan u aprilu, ali je borba pomjerena za jun zbog rata. Upravo je zbog toga bilo dosta spekulacija da do borbe uopšte neće doći, ali su se stvari promijenile, piše Mondo.

Informaciju je prenio britanski “BBC” koji je naveo i da će Usik odmah početi sa treninzima. Pričalo se da će njegov trening kamp biti u Poljskoj, ali nove informacije govore da ipak neće tamo pripremati.

Usik je odlučio da se ipak bori, dok je njegov sunarodnik Vasilij Lomačenko odbio borbu sa Džordžom Kambosom kako bi ostao da brani domovinu.

Podsjetimo, Usik nije bio jedini sportista koji je otišao u rat, tu su braća Kličko, Lomačenko, teniseri Sergej Stahovski i Aleksandr Dolgopolov.

Oznake: Priprema