Sprema se “bomba”? Partizan zvao Dragića

22.11.2023. | 17:58

Partizan muku muči sa povredama, rezultati u ABA ligi daleko su od očekivanih, baš kao i igra u odbrani. Mnogo toga tek treba da se “skocka”, a crno-bijeli su pokušali da povuku sjajan potez i angažuju Gorana Dragića.

Sjajni NBA as još nema garantovan ugovor za iduću sezonu, pa je Željko Obradović pokušao da ga privoli da potpiše.

Prema saznanjima Sport kluba, crno-bijeli su uspostavili kontakt sa Dragićem, predočeno mu je da ga najtrofejniji evropski trener u istoriji želi u svom timu, međutim, iskusnom košarkašu i dalje je prioritet da se izbori za ugovor u najjačoj ligi svijeta, po mogućnosti u Majamiju gdje mu živi porodica.

Sport klub takođe saznaje, da je Slovenac bio počastvovan Obradovićevim interesovanjem, kao i da ima još neke ponude iz Evrolige, prije svega Olimpije iz Milana, ali kako sada stvari stoje povratak na evropske parkete je na dugom štapu.

Tridesetsedmogodišnji plejmejker je bez angažmana, a posljednji ugovor imao je u Milvokiju u koji je stigao u martu. Minulu sezonu počeo je u Čikagu, a 2021/22. proveo je u Torontu i Bruklinu. U bogatoj karijeri igrao je još za Feniks, Hjuston, Majami, Baskoniju (tokom lokauta u NBA), Olimpiju iz Ljubljane, Mursiju i Slovan.

Crno-bijeli su tokom ljeta angažovali Ognjena Jaramaza, Frenka Kaminskog, Pi Džeja Doužera i Mateuša Ponitku, a nedavno je opremu kluba iz Humske zadužio i Bruno Kaboklo.

Partizan u petak u 18:30 časova u 10. kolu Evrolige gostuje Anadolu Efesu, a oba tima imaju učinak 4-5. Obradovićevu ekipu potom očekuju tri meča elitnog klupskog takmičenja Evrope pred svojim navijačima – protiv Panatinaikosa, Monaka i milanske Olimpije.

Klub iz Humske je peti u ABA ligi sa učinkom 5-3.

Oznake: Partizan