Sportski auto i karting savez novim rukovodstvom započinje oporavak auto sporta

17.06.2021. | 20:34

Završena je trakavica u auto sportu Republike Srpske. Poslije šest mjeseci Sportski auto i karting savez konačno je profunkcionisao sa novim rukovodstvom. To znači da će vozači ubrzo na stazu. Iako su svi rokovi probijeni, šampionat Republike Srpske biće održan.

– Vozači i funkcioneri iz Republike Srpske podržali su novo rukovdstov. Učinićemo sve da ovu prvu godinu poslije pandemije izguramo. Ići ćemo u Beograd i Novi Sad, ali mi u svakom slučaju imamo zadovoljenu formu za šampionat Republike Srpske – rekao je Ranko Šunkić, iz AKK Profesional.

Vremena za osvrtanje unazad nema. Iako je bilo mnogo prepreka, sve ružen stvari ostavljamo iza sebe proučio je predsjednik Saveza Milorad Tanasić. Uvjeren je da će dolaskom novom energijom stvari krenuti na bolje u auto sportu.

– Napravićemo druženje sa Srbijom, dogodine će biti otvoreni šampionati. Trudićemo se da omasovimo sport, nećemo više dozvoliti da u jednoj klasi bude jedan vozač, mora ih biti minimum sedam ili osam u svakoj klasi. Tek tada smo postigli cilj, preventiva, trening i rad – rekao je Tanasić, navodi ATV portal.

Otvoreno prvenstvo Republike Srpske, kao i šampionati BiH i Srbije voziće se ovog vikenda u okviru auto kružne trke Nagrada Banjaluke. Na stazi u Zalužanima očekuje se više od 70 vozača.