Sporno izdržavanje bivše djevojke: Legendarnom brazilskom fudbaleru opet prijeti zatvor

24.11.2021. | 15:36

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinjo mogao bi ponovo završiti iza rešetaka nakon što je bio u zatvoru u Paragvaju.

Ronaldinju prijeti zatvor jer nije plaćao obaveznu novčanu naknadu za izdržavanje bivšoj djevojci. Brazilski mediji pišu da je 41-godišnjem fudbaleru naređeno da izmiri dug koji ima prema Priscilli Coelho do 1. decembra kako bi izbjegao zapljenu imovine i zatvor.

Priscillin advokat BrunoMedrado je kazao da Ronaldinjo “sada mora platiti”.

Poziv su vlasti već uručile Brazilcu kako bi se morao pojaviti na sudu, a u tome su uspjeli nakon nekoliko neuspješnih pokušaja.

Ronaldinjo je bio u zatvoru u Paragvaju prošle godine nakon što je u ovu zemlju stigao s lažnim pasošem. Vjeruje se da se trenutno nalazi u Dubaiju. U maju 2018. godine je demantovao tvrdnje da se namjerava oženiti Priscillom i još jednom djevojkom, Beatriz Sousom, u isto vrijeme. Učinio je to nakon napisa brazilskih medija da će se oženiti na privatnoj ceremoniji u Rio de Janeiru gdje posjeduje kuću.

“Sve je to velika laž, svi govore o tome, ali to nije istina. Ne ženim se”, poručio je Ronaldinjo.

Godinu dana kasnije se pojavila informacija da Priscilla traži novac od svog bivšeg dečka multimilionera s kojim je bila u vezi dok je igrao za Belo Horizonte i Atletico Mineiro. Sud je odredio da joj Ronaldinjo mora plaćati mjesečnu sumu za izdržavanje kao bivšoj “vanbračnoj supruzi”, piše Klix.